lauantai 29. joulukuuta 2012

Koirat jumppaa - minä en

Syksy on vaihtunut talveksi ja meillä on alkanut perinteikäs koirien huoltokausi. Useamman vuoden ajan olen joulu- tammikuussa pitänyt taukoa treenaamisesta ja panostanut koirien kroppan huoltoon ja rauhallisiin lenkkeihin.


Rosy on käynyt fyssarilla ja tänään se pääsi myös osteopaatille. Tämän lisäksi olen ahkerasti venytellyt sen etupäätä päivittäin. Syvien lihasten aktivoimiseksi ostin sille myös ilmatäytteisen tasapainotyynyn, jonka kanssa ollaan jumpattu ahkerasti. Se on Rosysta tietysti hirrrveen hauskaa, kun saa namiakin. Ostin Rosylle nyt myös oman tens-laitteen. Fyssari suositteli Cefar -merkkistä, joten sen sitten hankin. Kävi vielä niin mukavasti, että tilasin basic -mallin, mutta sain samalla hintaa pro- mallin. Ilmeisesti kaupan varastossa ei basiciä sillä hetkellä ollut. Lenkkeilyä on edelleen rajoitettu päivän kunnon mukaan, mutta juuri nyt Rosy ei onnu. Osteopaatin mukaan Rosy on paljon paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, jolloin oli ajatellut, että tuo koira ei enää kauan liiku.

Pilkku on käynyt myös fyssarilla ja sen kroppa käytiin kokonaisuudessaan läpi. Pilkku todettiin jälleen kropaltaan terveeksi koiraksi ja jumit, mitkä löytyivät ovat elämän kolhuja. Pilkkua väännellessään fyssari totesi sen olevan harvinaisen hyvässä kunnossa ja lihaksistoltaan tasapainoinen ja vahva. Lapoihin kiinnittyvissä lihaksissa kireyttä, joka johtuu varmaankin kesän jälkipainotteisesta harjoittelusta. Ohjeeksi sain parin viikon ajan hieroa ja venytellä aktiivisesti Pilkun etupäätä, jotta kireydet helpottavat. Ensi kuuksi meille on varattu tarkastusaika, joten nähdään olenko saanut jumit laukeamaan. Pilkku on temppuillut myös tasapainotyynyllä, mutta se on liian helppo juttu sille.

Sisu on kokeillut myös tasapainotyynyä :) Hierontaan ja venyttelyyn se jonottaa myös innoissaan ja änkeää lattialla eteeni selälleen hierottavaksi. Rentoutumisessa on vielä opeteltavaa, jotta hierontaa pääsee oikeasti tekemään.
Jatkamme kotoilua ja nautimme kauniista talvimaisemista ulkoillen mahdollisimman paljon kävellen, hiihtäen ja lumikengillä reippaillen.Vähän treenataan sään salliessa ja tietysti etsintöihin lähdetään Pilkun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti