torstai 23. toukokuuta 2013

Patikointia ja puuhailua


Wappupatikalla
Kävin Sisun kanssa pitkällä päiväpatikalla Pohjois-Pirkanmaalla. Tarkoituksena oli kokeilla, miten se pitemmällä patikalla kulkee mukana. Telttayö jäi kokeilematta sillä öisin oli lämpötila lähellä nollaa. Hyvin sujui patikka ja rauhassa saatiin mennä. Päivän aikana ei muita ihmisiä nähty, mutta tarkoituksella mentiinkin pääreittien ulkopuolella.
Tarkoituksella pidin pidemmän evästauon parin tunnin patikoinnin jälkeen. Halusin nähdä miten jäppinen rauhoittuu lepäilemään. Hyvin rauhoittui ja pötkötteli pitkällään ja taisipa ottaa pienet unetkin.

Menneet viikot ovat pitäneet sisällään jälkikokeen testausta, jälkikurssilaisten koulutusta, pelastuskoiriin liittyviä kokouksia ja aika monta metsäjälkeäkin ollaan ehditty ajamaan ja lenkkeilemään mukavien kaksi ja nelijalkaisten kanssa. Metsäjäljellä vauhti kohosi heti sellaisiin sfääreihin, että oli pakko tehdä jälkiin reilusti haastetta erilaisilla siksak kuvioilla. Vauhti alkoikin tasoittumaan muutaman vaikean jäljen jälkeen järkevämmälle tasolle. Helsingissä vietin yhden sunnuntain Pelastuskoiraliiton hallituksen asettamalla tunnistusjälkityöryhmällä, jonka jäsenenä olen. Mielenkiintoista lähteä miettimään tunnistusjäljestämisen tulevaisuutta pelastuskoiratoiminnassa Suomessa.


Sisun emä Tira on ollut taas ahkera ja pätevä. Tira on nyt Ruotsin käyttövalio. Grattis! Nyt on kaikki Sisun sisarukset MH-kuvattu ja röntgattu. Pentue on sosiaalinen, leikkii ja tarttuu hyvin, hyvät reaktiot, suhteellisen pelotonta sakkia ja kaikki laukausvarmoja. Röntgenkuvatkin olivat oikein hyvät kaikilla, joten mukava pentue on maailmalle lähtenyt.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti