torstai 29. syyskuuta 2016

Kokeilua voittajassa

24.9. startattiin toisessa voittajaluokan jälkikokeessamme.

Janalla Sisu nosti jäljen hyvin oikeaan suuntaan ja poimi varmasti kepit talteen jäljeltä. Jäljeltä täydet pisteet 170/170p.

Esineruudussa Sisu ehti työskentelemään jonkin aikaa, ennen kuin bongasi ekan esineen. Sen jälkeen se palauttikin kaksi seuraavaa esinettä miltei peräjälkeen. Esineet olivat suht pieniä ja eri materiaaleja. Palautukset ja luovutukset kunnossa, joten pistesaaliiksi 30/30p. Näin meillä oli maastosta täydet pisteet kasassa ennen tottista.

Tottikseen valmistautuminen meni mönkään tai oikeastaan en ehtinyt valmistautua mitenkään. Lähdin normaalisti liikuttamaan koiraa ja kun palasin autolle näin, että edellisen parin arvostelu päättyy juuri. Ehdin tempaisemaan Sisulle ketjupannan kaulaan ja juoksemaan kentälle. Eli normaali kentälle menovirittely ja keskittyminen jäi kokonaan tekemättä. Meillä ensin yksilöliikkeet. Tuomarilla oli selkeästi keskimääräistä nopeampi tahti liikkeiden aloitusluvan antamisessa yms. Arvostelussa ei myöskään paljoa puheltu, joten selvisi minullekin, miksi edellinen pari oli niin nopeasti valmis ja minulle tuli kiire.

Sisun arvostelusta mainittiin kaksi virhettä eli seuraamisen juoksuosuudessa pompottaminen sekä estehypyssä takaisintulossa esteeseen osuminen. Näistä arvosana hyvä. Muista erinomainen. Yhteispisteet 95p. Yhteistulos 295p, ykköstuloksella.

Vähän vaikea vieläkin uskoa molempien voittajaluokan kokeiden tuloksia todeksi ja meidän tekemiksi. Nyt me mennään talviunille ja katsotaan jälkikoejuttuja uudemman kerran ensi keväänä. Toivottavasti silloin viimeisen ykkösen metsästys sujuu ilman suurempia ongelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti