tiistai 3. lokakuuta 2017

Vihdoin koepaikka ja odotettu tulos

Heinäkuusta saakka olen yrittänyt saada koepaikkaa jälkikokeeseen. Kiitos Palveluskoiraliiton sm-kisoihin liittyvän päätöksen on koepaikan saaminen voi-luokkaan ollut vähintäänkin epätoivoista. Tätä menoa ensi vuoden sm-kisoissa ei kovin montaa koiraa ole ja ei kyllä parhaimmat ole siellä palkinnoista mittelemässä, vaan ne jotka ovat syystä tai toisesta saaneet koepaikkoja.

Viimeinen mahdollisuus saada koepaikka onnisti, kun sain paikan Hämeenkyrön kokeisiin.

Jäljelle lähdettiin Sisun tyyliin vauhdikkaasti ja jälki nousi oikeaan suuntaan. Miltei heti noston jälkeen tuli odottamaton koirahäiriö, kun koiranulkoiluttaja päätti tulla ulkoiluttamaan koiraansa meidän jäljelle, vaikka näki, että lähdettiin janalta ja tuomari sekä koetoimitsija olivat siinä myös. Koetoimitsija oli miettinyt, että huuta ihmiselle, että voisiko odottaa edes pari minuuttia, että ehdimme alta pois. Koira oli reagoinut meihin kuitenkin niin vahvasti, että omistaja oli pysähtynyt ja pääsimme jatkamaan matkaa ilman lähikontaktia. Jälki meni hyvin ja sää oli täydellinen jäljestykseen. Kuuden kepin kanssa tultiin pois.

Esineruudussa Sisu työskenteli keskittyneesti ja toi esineet hyvin. Tuomarin mielestä työskentely oli voimakasta ja esineitä Sisu käsitteli korrektisti. Täydet pisteet esineistä.

Jännitys tiivistyi, sillä nyt oli hyvät mahdollisuudet ykköstulokseen. Tottikseen menin siis vähemmän rentona. Meillä oli ensin liikkeet ja Sisu työskenteli kokonaisuudessaan hyvin ja mielentila pysyi aika hyvänä. Liikevirhe tuli hypyssä, jossa Sisu tuli paluuhypyn kiertäen. Heitin vinoon ja se oli varmasti osasyy kiertoon. Pisteitä meni siinä paljon, mutta muuten tuomari tykkäsi meidän tekemisestä kovasti. Arvostelusta en paljon muista, kun jännitin pisteitä. Arvostelu alkoi sillä, että "koira tekee voimakasta työskentelyä koko suorituksen ajan" ja tästä olin tyytyväinen, sillä tätä mielentilaa ollaan taas tämä kesä työstetty. Tottispisteet 87p. ja siinä varmistui ykköstulos.

Loppupisteet maasto 199, tottis 87 eli 286p. sijoitus yllätyksekseni 2. (voittajaluokassa 9 koiraa). Kolmas ykköstulos ja niinpä Sisu on vahvistusta vaille Suomen käyttövalio. Saavutus tuntui tosi hyvälle, koska vaihdoimme pk-jälkiharrastajaksi vasta pari vuotta sitten. Tuomari yllytti kovasti lähtemään sm-kisoihin, mutta niin paljon en kokeissa käynnistä tykkää, että jaksaisin uudelleen hakea tuloksia jäljen voittajaluokasta. Jos kokeisiin vielä menen, niin sitten mennään muihin lajeihin eikä epätoivoisesti yritetä metsästää koepaikkoja.
Tämä blogin päivitys on ollut tauolla koko kesän, mutta käytiin me kesällä tekemässä rally-tokon tuplakisoissa kaksi hyväksyttyä rataa. Ekalta radalta voitto ja tuomarin palkinto ja toiselta toinen sija. Pisteet 96p. ja 81p. koulutustunnus RTK3. Lämmin oli päivä ja toisella radalla Sisu ei ollut enää yhtään vireessä.

Tässä oli tämän vuoden kokeet. Nyt treenaillaan syksyllä vähän hakua ja erilaisia esine-etsintäjuttuja tulevaisuuden koitoksia varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti